♣♣♣♣♣♣♣♣ Soppa på det vita kålet ♣♣♣♣♣♣♣♣

För två personer:

1/2 kg grovt strimlat vitkål

5 dl grönsaksbuljong eller buljongingredienser

1 tsk vitvinsvinäger

lite kajennepeppar eller 1/4 tsk sambal olek

5-6 knaperstekta skivor bacon i bitar

8-10 basilikablad

en nypa salt

1 dl vispgrädde eller några matskedar créme fraich


Koka vitkålen i buljongen i 6-8 minuter. Tillsätt kryddorna, vinägern och lite basilika. Mixa soppan så den blir slät, blanda i grädden och lite extra basilika. Lägg baconet på lite hushållspapper och strö över vid serveringen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: