kyckling, bacon, örter, ost

Ugn 175°C

kycklingfiléer

greveost i tjocka stavar

kvistar av färsk timjan

2 skivor bacon per kycklingfilé

några charlottenlökar

1-2 dl vispgrädde och lite pesto

sytråd eller ordentliga, hållbara tandpetare

Skär upp kycklingfiléerna på sidan och fyll dem med ett par stycken grevestavar och kvistar timjan. Stäng igen och vira bacon tätt kring dem. Fixera med en tandpetare eller ett varv sytråd. Bryn dem i lite smör på medelstark värme tills baconet fått färg. Lägg sedan på en mindre ugnsäker form  låt stekas nästan färdig i ugnen, ca 15 minuter så den blir krispig på ytan. Lägg även på ett par stycken halverade lökar och möjligen några andra skalade rotsaker i större bitar.

När den börjar bli klar häll på lite vispgrädde och några klickar pesto och lite ost och grädda färdigt ca 10-15 minuter till (beroende på hur stora de är). Salta och peppra.

Servera med en sallad på tärnad gurka med hackade hasselnötter och yoghurtdressing. Alternativt lite råris, brunt eller rött vildris eller ett grövre blomkålsmos!

Advertisements

2 Responses to “kyckling, bacon, örter, ost”

  1. kasper Says:

    Thaikycklinggrytan då?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: