Vitt fluffigt blomkålsmos

Ett litet blomkålshuvud i skivor

25 g eller 2 msk smör

1-2 dl vispgrädde

2 msk filadelfiaost eller riven vanlig hårdost

salt & muskotnöt

Smält smöret i en kastrull och lägg i blomkål och vispgrädde. Låt koka kraftigt under lock i cirka 10 minuter och rör om sporadiskt så det inte bränns vid. Ta av locket och fortsätt koka för att möjligen få bort lite mer vätska. Ta av från spisen, tillsätt osten och mixa till en jämn eller lite grövre smet efter behag och tillfälle. Smaksätt med salt och möjligen två drag muskotnöt på rivjärnet.

Advertisements

One Response to “Vitt fluffigt blomkålsmos”

  1. anna Says:

    mums!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: