Fisksoppa med grädde och gröna grönsaker

50 g smör

400 g vitfisk

1 burk räkor eller oskalade tinade

300 g bladspenat

10 cm purjolök

1 finhackad vitlöksklyfta

2-3 dl vitt vin

2 dl vispgrädde

2-3 msk philadelphiaost eller riven hårdost

salt & peppar

Smält smöret i en kastrull och tillsätt lök utan att bryna den. Tillsätt spenaten och låt puttra i några minuter. rör ner philadelphiaosten eller en liten klick turkisk yoghurt. Slå i vinet och grädden och låt sjuda i fem minuter på medelvärme. Späd eventuellt med spad från räkorna. Skär fisken i jämna kuber och lägg i soppan. salta och låt sjuda under lock på svag värme i 8-10 minuter. Smaka av med lite extra grädde eller lite vin och ett stank gurkmeja och lite vitpeppar. Rör möjligen i lite riven hårdost men då först på slutet så att den smälter långsamt. Detta gör såsen lite tjockare och krämigare.

Toppa med aioli och räkor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: