Borstj.

5 rödbetor

2 gula lökar

1 palsternacka

1 tumme frusen ingefära

1 citron

1/2 morot

buljong

Turkisk yoghurt

Fetaost

Hack löken och fräs den i en djup kastrull på medelvärme. Riv palsternackan och tillsätt när löken känns mjuk. Tillsätt en del av buljongen + ett lagerblad och låt sjuda under lock. Riv de skalade rödbetorna eller strimla möjligen fint. Fin-riv den frusna ingefäran direkt i grytan. alternativt krama ur ordentligt om ej frusen och släng bort fibrerna. Tillsätt den rivna moroten och resten av buljongen, lite citronskal och ett par matskedar citronsaft. Persilja salt och peppar och möjligen lite lite honung när temperaturen gått ned. Toppa med en ordentlig klick mosad fetaost blandad med turkisk yoghurt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: