God Jul med Thai-kyckling

Ett gäng kycklingfiléer

Rejält med olivolja

massa vitlök, typ 7-8 klyftor

riven ingefära ca 4  cm

röd curry 1-2 matskedar

gurkmeja

röd paprika, blad spenat eller annan grönsak

rödlök

lime eller citron

Kokosmjölk

Ett par matskedar ostronsås eller fisksås

Och lite annat shit som socker eller sambal olek eller kanske lite färsk chilli

Värm försiktigt olivolja i en kastrull, släng först i vitlöken och currypastan och bryn sedan försiktigt kycklingen. Riv över frusen ingefära eller riv och krama ur saften ur fibrerna i grytan, om färsk.

Tillsätt strimlad röd paprika och lite broccoli eller aubergine/squash. Tillsätt kokosmjölken när kycklingen nästan är färdig (72°C inuti). Smaksätt med ostronsås, lime och lite socker. Låt sjuda en stund men undvik att koka kokosmjölken. Servera med råris tomater, sallad och lite groddar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: