Soppa på jordärtskocka och palsternacka

0.5 kg skalade och strimlade jordärtskockor

150 g strimlade palsternackor

0.5 l hönsbuljong

Grädde (t ex vispgrädde)

(philadelphiaost – om man vill ha den lite tjockare)

salt och peppar (“five peppars”)

Koka grönsakerna mjuka i hönsbuljongen. Mixa till en slät soppa och tillsätt grädden tillsammans philiadelphiaosten och låt koka upp kort. Alternativt kan lite turkisk yoghurt användas men denna ger inte samma redningseffekt som osten. Smaksätt tillsist med lite salt och peppar.

Servera med en liten rostad brödbit med en tjock skiva ost eller ett pocherat ägg i soppan.

 

(Jordärtskockor är rika på Inulin, vilket är en sockerart som gynnar tillväxt av goda bakterier, dvs prebiotika)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: