Jordärtskocksgratäng

5 jordärtskockor

1 Porjulök

Vitlök

2 skivor rökt påläggsskinka

Ett par drag muskotnöt

vispgrädde

1 citron

riven ost

Bladspenat

Tomat

Skala jordärtskockorna och koka dem halvmjuka i vatten tillsammans med lite salt och citron (så de inte blir missfärgade). Skiva upp dem och lägg dem i en ugnsform med purjolök vitlök tomat spenat (eller annan grön grönsak) och strimlad rökt skinka tillsammans med lite vispgrädde, citronzest och lite citronsaft och riven ost. salt & peppar. Servera tillsammans med grovrivna morötter blandat med lite citronsaft och olivolja.

Gratinera i mitten av ugnen cirka 20 minuter på 200°C eller tills den verkar färdig.

OBS! Bryn spenaten försiktigt i lite smör innan eller se till så att den verkligen täcks av grädden och osten!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: