Laxgryta/sås

Två frusna laxfiléer *

Vitlök

Bladspenat

1 rödlök

2 dl Créme fraiche

1 dl Vitt vin eller matlagningsvin

1 dl Vispgrädde

Philadelfiaost

Salt & peppar

Skär laxfiléerna i tärningar och bryn dem försiktigt i en matsked smör. Tillsätt hackad vitlök och spenat och peppra lätt. Häll i créme fraich och vitt vin och möjligen en liten nypa socker tillsammans med skivad rödlök och låt puttra ihop. Häll på några matskedar vatten vid behöv, lite vispgrädde och någon matsked philadelfiaost. Salta och peppra.

* Helst inte odlad lax då denna innehåller mer Omega 6 på bekostnad av Omega 3. Omega 3 kontra Omega 6 – vilt eller vanligt?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: