chokladmousse

200 g mörk blockchoklad (63% kakao)

3 äggulor

1 msk konjak

4 dl vipgrädde

3 äggvitor

Några hallon

Bryt chokladen i bitar och smält i ett vattenbad (sätt en djup tallrik ovanpå en kastrull med sjudande vatten). Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa därefter vispgrädden (i den ordningen). Rör ner äggulorna och konjaken i den smälta chokladen (går även bra med Rom eller Cointreau). Låt svalna. Rör försiktigt ner äggvitorna i chokladröran och där efter chokladröran i 3/4 av grädden. Blanda till en slät smet och häll i portionsskålar. Ställ i kylen (1-2 h). toppa med lite grädde och några hallon vid serveringen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: