Enkel Bearnaiesås

4 äggulor

50 g smör

2 msk ljummet vatten

1/2 vinäger

en nypa dragon

Lägg äggulorna i en liten kastrull tillsamman med det ljumna vattnet, vinägern och dragon. Klicka ned smöret i kastrullen i små bitar och sätt åt sidan. Detta ska stå tills middagen är nästintill färdig i övrigt och äggulorna och smöret har hunnit blivit rums-tempererat eller snarare har samma temperatur (då skär såsen sig inte! Utan blir en ordentlig emulsion).

Vispa ihop ingredienserna i lilla kastrullen över ett sjudande vattenbad i en stor kastrull.. vispa tills såsen är lagom tjock, salta & peppra och servera genast. Såsen kan inte värmas upp igen då den lätt skär sig, utan eventuella rester kan blandas med lite crème fraiche till en kall sås.

Advertisements

One Response to “Enkel Bearnaiesås”

  1. Johanna Says:

    Första gången jag lyckas med bearnaiesås. Det var verkligen matfysik det! Ljuvligt god och krämig var den.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: