Cesarsallad

3 kycklingfiléer

1 paket bacon

Romansallad

3 Salladslökar eller en halv gul lök

Gurka

några halverade vindruvor

1 dl hyvlad parmesan

salt & peppar + citron och olja

Dressing:

3 äggulor

2-4 tsk dijonsenap

2 dl olivolja

1-2 dl creme fraiche, vanlig

50-100 g sardeller i olja med kapris

2 vitlöksklyftor halverade

Bryn kycklingen och grilla försiktigt i ugnen på 175 grader i cirka 15-25 minuter. (Innertemperaturen för kyckling rekommenderas till 70 grader men jag brukar ta ut den ett par grader innan detta då det brukar öka ytterligare 3-4 grader ändå). Stek baconet knaprigt. Bryn vitlöken så den blir mjuk och gyllenbrun. Vispa äggulor dijonsenap, tillsätt olja lite lite i taget och vispa till en fluffig smet. Använd slutligen även oljan som sardellerna legat i. Hacka vitlöken och sardellerna och blanda i såsen tillsammans med Creme fraichen.

Riv salladen i bitar och krama den med olja salt peppar och lite citronsaft. Blanda i vindruvorna gurkan i bitar tillsammans med skivad lök. Klicka över lite av dressingen och klipp över kycklingen, bacon och parmesan.

Advertisements

One Response to “Cesarsallad”

  1. Magdalena Says:

    Nu blev jag helt galet sugen på Cesarsallad!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: