Knäckig och spröd nötmix

2 dl mandlar

1 dl tex hasselnötter eller cashewnötter

1 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

1 dl sultanrussin

3 tsk rapsolja

1 tsk salt

1/2 msk farinsocker

1 msk flytande honung eller ljus sirap

1 krm chillipulver

1 krm paprikapulver

1 stänk gurkmeja?

Sätt ugnen på 125 grader. lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och smeta även ut lite olja. Sprid ut nötterna och häll över honungen, sockret, saltet, kryddorna samt en liten skvätt vatten så att de inte klibbar ihop för mycket.

Rosta mitt i ugnen i 25-35 minuter eller tills de har blivit lite gyllenbruna, skrapa av dem från pappret i en skål som tål värme och servera lite lagom ljumna tillsammans med en matig sallad.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: