Zucchinitagliatelle med fetaost valnötter & biffar

1 stor Zucchini

I citron

Olivolja

Salt

400 g blandfärs

Grekisk fårost

1 ägg

2 vitlökar

2 små kokta potatisar

Ströbröd

Smör

Använd en potatisskalare till att hyvla långa tjocka strimlor av Zucchinin. Allt utom kärnhuset läggs i ett durkslag och saltas så att vattnet drivs ut och zucchinin mjuknar.

Salta under tiden blandfärsen och “riv” den med en gaffel, Ordentligt. Stek under tiden två skalade vitlöksklyftor gyllenbruna och hacka sedan ner i smeten. mosa ned de kokta potatisarna, peppra lite och tillsätt ägget och en matsked vatten om det behövs. Blanda i feta eller fårosten i bitar. Rulla smeten till medelstora köttbullar, platta till dem och vänd dem i en tallrik med ströbröd. Stek kort på hög värme i smöret, vänd biffarna och sänk sedan värmen.

Dela sedan ett gäng Cocktailtomater och stek dem lätt i pannan med biffarna. Torrosta nötterna i en panna bredvid.

Riv skalet på en citron i en skål, pressa i saften av en halv citron och tillsätt en skvätt olivolja. Blanda i zucchinin och blanda om.

Servera zucchinitagliatellen med feta, ett gäng svarta oliver, de rostade valnötterna och tomterna tillsammans med biffaran.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: