Rostade grovbrödsmackor med grillad paprika chevré och valnötter

2 st skivor fruset fullkornsrågbröd (från Hemköp)

Ett par röda eller gula paprikor

Rostade valnötter

Lite honung

Olivolja

Halvera paprikorna och lägg dem på en plåt med utsidan uppåt, ovan på bakplåtspapper, stryk möjligen över lite olivolja. Sätt in högt upp i ugn på 225 °C. Grilla tills skalet blivit svartspräckligt. Ta ut ur ugn. Dra av bakplåtspappret på diskbänken och vänd plåten över, så att lite ånga kondenserar. Låt dem svalna av och dra sedan av skalet med fingrarna. Droppa över lite olivolja.

Rosta de frusna rågskivorna flera gånger så att de blir knapriga utanpå och lite mjuka innuti. Låt dem svalan av något.

Smöra skivorna, lägg på de grillade paprikorna, lite chevré, ringla över lite honung och lägg på rostade valnötter.

Servera med en sallad på lite coleslaw toppad med solrosskott.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: