Apelsinfromage

Fromage på Apelsin alt. Citron eller Lime
Ingredienser:

2 apelsiner alt. 2 citroner alt. 3 limefrukter
3 ägg
3 dl vispgrädde
2 msk sockerersättning
4 tsk gelantinpulver
Utförande:
För detta utförande behövs en liten kastrull, en elvisp, en slick, apelsinpress, rivjärn samt en elvisp och två skålar som inte behöver diskas mellan användningen / vispningen, förutsatt att man vispar i den ordningen som anges och framförallt att man vispar äggvitorna först.
-Pressa saften ur frukterna och riv skalet (endast en av frukterna)om man vill ha med detta. (Ta gärna med fruktköttet om du gör apelsinfromage.)Ställ detta åt sidan.
-Rör ner gelantinpulvret i ½ dl vatten samt ½ dl av den pressade saften i en liten kastrull. Låt stå och svälla minst 5 minuter.
-Dela på äggen och vitorna

Vispa vitorna med 1 msk sockerersättning först i skål 1. Lägg över i skål 2.
-Vispa grädden i skål 1 och lägg över i skål 2.
-Vispa gulorna med 1 msk sockerersättning i skål 1. Vänta..

Smält försiktigt gelantinpulvret i den lilla grytan, låt svalna något och häll resterande saft och rivet skal i denna lilla gryta.

Häll över detta i den vispade äggulesmeten i skål 1 och rör noga så att det blir jämt fördelat.

-Häll därefter över ägguleblandningen i skål 2 där äggvitan och grädden redan ligger var för sig.
-Blanda alltihopa försiktigt men så noga att grädden, äggvitan och äggulorna med saft och gelantin blir jämt fördelat i smeten.
-Häll upp i koppar och skålar och ställ i kylen. En del kan frysas vid behov.

Advertisements

2 Responses to “  Apelsinfromage”

  1. mikaelssonpetra1 Says:

    Blev ju sâ nyfiken pâ apelsinfromagereceptet. Men det saknas här!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s